Înghesuială la angajare: Un investitor chinez deschide o fabrică în Dâmboviţa

Peste o mie de persoane s-au înghesuit, vineri, în comuna dâmboviţeană Dărmăneşti la bursa locurilor de muncă organizată ad-hoc după ce un investitor chinez a hotărât să construiască până la sfârşitul anului o fabrică de produse electronice în zonă.

540 afișări

Bursa locurilor de muncă s-a desfăşurat în căminul cultural din localitate, iar la un moment dat oamenii au început să se îmbrâncească, fiind necesară intervenţia jandarmilor.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmboviţa, patronul fabricii a cerut sprijinul Agenţiei şi al primăriei din localitate pentru a-l ajuta în recrutarea angajaţilor, astfel că pentru o zi bursa locurilor de muncă a funcţionat ad-hoc la Dărmăneşti.

Autorităţile locale spun că investiţia va aduce o creştere a nivelului de trai al locuitorilor din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, comuna fiind situată la limita dintre cele două judeţe.

"Este o primă acţiune a acestui investitor. Este o investiţie mare, se vor fabrica electronice, produse finite şi componente. Un număr de 141 de persoane vor fi angatate în acest an, celelalte, până la 2.250, pe tot parcursul anului viitor. Acum este o recrutare, urmează să se stabilească de către angajator câţi au calificarea necesară unor asemenea meserii, iar acţiunile vor continua" a declarat directorul AJOFM Dâmboviţa, Cătălin Niculae.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa şi cei ai investitorului spun că această fabrică va atrage forţă de muncă din toate localităţile din împrejurimi, numărul total al angajaţilor urmând să fie de 2.250.

Producţia, destinată exportului în proporţie de 90 la sută, va începe anul viitor, la Dărmăneşti urmând să se fabrice televizoare, LCD-uri, calculatoare şi laptopuri. Investiţia se ridică la 180 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici