Înmatriculările de autoturisme au scăzut în primele nouă luni cu peste 10%

Înscrierile de autoturisme noi au scăzut în primele nouă luni cu 10,4%, la 55.881 unităţi, în timp ce în luna septembrie au stagnat, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

101 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de autoturisme au scăzut în primele nouă luni cu peste 10%

Înmatriculările de autoturisme au scăzut în primele nouă luni cu peste 10% (Imagine: Shutterstock)

Astfel, în luna septembrie au fost înmatriculate 6.875 autoturisme, cu 15 unităţi mai mult comparativ cu perioada similară din 2010.

Dacia conduce în clasamentul celor mai vândute autoturisme, cu 1.937 unităţi înmatriculate în septembrie, cu 8% mai multe faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Marca autohtonă este urmată în clasament de Volkswagen şi Skoda, cu 748 unităţi (+14,4%) şi, respectiv, cu 648 unităţi (+13%).

Incluzând vehiculele comerciale şi alte tipuri de autovehicule, înmatriculările din septembrie au totalizat 8.995 maşini noi, reprezentând o creştere de 7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Segmentul autovehiculelor de transport marfă a urcat în luna septembrie cu aproape 40%, la 1.043 unităţi.

În ceea ce priveşte autoturismele second hand, datele la nouă luni arată o scădere cu 47%, la 66.136 unităţi, iar în septembrie un declin de aproape 58%, la 7.510 unităţi.

În august, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, înscrierile de vehicule noi au crescut cu 3,3%, la 8.747 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici