Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au crescut în primele şapte luni ale anului

Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au crescut cu 2,5% în primele şapte luni ale anului, la 93.050 de autovehicule, în timp ce piaţa a crescut de peste patru ori mai rapid, cu 10,4%, la 1,88 milioane de unităţi.

99 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au crescut în primele şapte luni ale anului

Înmatriculările Renault şi Dacia în Germania au crescut în primele şapte luni ale anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cele 32 de mărci analizate, opt au scăzut, una a stagnat, iar restul au avut o evoluţie pozitivă, potrivit datelor Oficiului de Înmatriculări Auto german KBA.

Cota de piaţă a Renault - Dacia a coborât de la 5,3% în ianuarie-iulie anul trecut la 4,9%, grupul francez fiind al şaptelea în topul mărcilor din Germania.

Lider la şapte luni a rămas Volkswagen (cotă de piaţă 22%), urmat de Mercedes (10,1%), BMW - Mini (8,9%), Audi (8,1%), Opel (7,9%), Ford (7%), Renault-Dacia şi Skoda (4,5%).

În iulie, înmatriculările Renault - Dacia au scăzut cu 22%, la aproape 12.000 de unităţi. Piaţa germană a avansat cu 10%, la 260.907 autovehicule.

Dintre mărcile analizate, 19 au avut o evoluţie pozitivă, iar restul scăderi.

Cota de piaţă a coborât de la 6,5% în iulie anul trecut la 4,6%. Lider al pieţei a fost Volkswagen (22,8%), urmat de BMW - Mini (9,2%), Mercedes (8,7%), Opel (8%), Audi (7,8%), Ford (7,2%), Renault -Dacia şi Skoda (4,5%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici