INS: Comerţul cu autovehicule şi cu motociclete a pierdut viteză în ianuarie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna decembrie 2022, ca serie brută, cu 10,3%, anunţă Institutul Naţional de Statistică.

142 afișări
Imaginea articolului INS: Comerţul cu autovehicule şi cu motociclete a pierdut viteză în ianuarie

INS: Comerţul cu autovehicule şi cu motociclete a pierdut viteză în ianuarie

„Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scǎdere cu 10,3%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-21,6%), comerţul cu autovehicule (-12,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,6%)”, potrivit unui comunicat de presă.

Faţă de luna ianuarie 2022, arată INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna ianuarie 2023 atât ca serie brută cu 20,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7%.

„Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna ianuarie 2022, a crescut în luna ianuarie 2023, atât ca serie brută cu 22,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 28,4%”, conform INS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici