INS: Managerii mizează pe avansul activităţii economice şi al numărului de angajaţi din construcţii

Managerii se aşteaptă în perioada martie-mai la creşterea activităţii în toate sectoarele economiei, în paralel cu un avans moderat al numărului de salariaţi în construcţii, comerţ şi servicii şi majorarea preţurilor în comerţul cu amănuntul, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

280 afișări
Imaginea articolului INS: Managerii mizează pe avansul activităţii economice şi al numărului de angajaţi din construcţii

Astfel, în cadrul anchetei de conjunctură din martie 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +15%). Creşteri accentuate sunt aşteptate în activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +47%) şi în activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +41%).

În schimb, în industria metalurgică se prognozează scăderea activităţii (sold conjunctural -18%). Preţurile produselor industriale vor fi relativ stabile, la fel ca şi numărul de salariaţi.

În construcţii, managerii mizează pe creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +27%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +21%), precum şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii estimările indică o relativă stabilitate.

În comerţul cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +39%).

În plus, angajatorii prognozează un avans moderat al numărului de salariaţi. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va fi de asemenea pe plus, la fel ca şi preţurile de vânzare cu amănuntul.

Pe zona e servicii, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%). De asemenea, managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi, la fel ca şi în cazul preţurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici