INS: Preţurile producţiei industriale au scăzut la 9 luni cu 2,8%, trase în jos de industria energetică

Preţurile producţiei industriale au scăzut în septembrie cu 2,8% pe total faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce preţurile pe piaţa externă s-au contractat cu 3,3%, iar cele de pe piaţa internă s-au redus cu 2,5%, influenţate de industria energetică, cu o scădere de 10%, potrivit INS.

250 afișări
Imaginea articolului INS: Preţurile producţiei industriale au scăzut la 9 luni cu 2,8%, trase în jos de industria energetică

Preţurile producţiei industriale au scăzut la 9 luni cu 2,8%, trase în jos de industria energetică

Scăderi ale preţurilor s-au mai înregistrat în industria bunurilor intermediare, cu 1,6%, şi în cea a bunurilor de capital, cu 0,1%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Pe de altă parte, preţurile din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 1,5%, iar cele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,3%.

Faţă de luna august, preţurile producţiei industriale (piaţa internă şi piaţa externă) s-au diminuat cu 0,3%, cu o reducere de 0,3% pe piaţa internă şi de 0,4% pe cea externă.

Preţurile din energie au scăzut cu 1,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 0,4%.

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a consemnat o stagnare, pe când industria bunurilor de uz curent a avut o creştere cu 0,2%, iar cea a bunurilor de capital cu 0,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici