INS. România are cu 130.000 de porci mai puţin decât anul trecut

  • Potrivit INS, efectivul de porcine-matcă a scăzut cu 3,2% raportat la luna mai 2020.
  • Este vorba despre o scădere cu 127.799 de capete în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent.
257 afișări
Imaginea articolului INS. România are cu 130.000 de porci mai puţin decât anul trecut

INS.

Efectivele de porcine existente în România la data de 1 mai 2021 au scăzut cu 3,5%, comparativ cu 1 mai 2020, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, la aceeaşi dată, efectivul de porcine-matcă a scăzut cu 3,2% raportat la luna mai 2020.

În ceea ce priveşte efectivele de porcine, la finele lunii mai se înregistrau 3.541.543 de capete, în scădere cu 127.799 de capete în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent.

De asemenea, efectivele matcă s-au diminuat cu 7.667 de capete, în intervalul de analiză, până la 229.176 de capete.

Domeniul comerţului şi al serviciilor are o creştere. Potrivit aceleiaşi instituţii, în luna iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 2,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,0%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici