INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele nouă luni cu 15,7%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele nouă luni ale anului, faţă de perioada similară din 2009, cu 15,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate şi cu 16,4% ca serie brută, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

88 afișări
Imaginea articolului INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele nouă luni cu 15,7%

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele nouă luni cu 15,7% (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În perioada menţionată, o scădere a volumului lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată, a fost înregistrată la lucrările de construcţii noi (-24,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-13,8%), se arată într-un comunicat al INS.

În acelaşi timp, s-a înregistrat o creştere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,9%.

Pe obiecte de construcţii au fost scăderi pe toate componentele. Astfel, la clădirile rezidenţiale volumul s-a redus cu 37,9%, la clădirile nerezidenţiale cu 20,2%, iar la construcţiile inginereşti cu 3,1%.

Volumul lucrărilor din primele nouă luni ale anului, serie brută, a coborât, pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi, cu 22,5%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 9,4%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la toate componentele: cu 37,4% la clădirile rezidenţiale, cu 18,4% la clădirile nerezidenţiale şi cu 4,7% la construcţiile inginereşti.

Faţă de luna septembrie din 2009, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a coborât cu 15,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (20,6%), la cele de construcţii noi (11,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (5,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus cu 35,9% la clădirile rezidenţiale, la construcţiile inginereşti cu 12,7% şi cu 0,3% la clădirile nerezidenţiale.

Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în septembrie cu 14,2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (26,6%), la lucrările de construcţii noi (11,1%) şi la cele de reparaţii capitale (4%).

Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere de 2,7% la clădiri nerezidenţiale, dar o scădere cu 37,3% la clădiri rezidenţiale şi cu 12,9% la construcţii inginereşti.

Faţă de luna august, în septembrie, volumul de construcţii, serie ajustată, a înregistrat o creştere cu 4%, evidenţiată la lucrările de construcţii noi (10,4%). În acelaşi timp, s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (6,7%) şi la cele de reparaţii capitale 2,4%.

Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 16,1%, evoluţie evidenţiată la toate elementele de structură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici