Inspectorii antifraudă au confiscat haine în valoare de peste 1,75 milioane de lei | FOTO

În noaptea de 2 spre 3 octombrie, inspectorii antifraudă au identificat în punctul de trecere a frontierei Nădlac opt autoutilitare care transportau din Ungaria produse textile (geci, treninguri, veste etc), fără documente legale de provenienţă.

421 afișări
Imaginea articolului Inspectorii antifraudă au confiscat haine în valoare de peste 1,75 milioane de lei | FOTO

Inspectorii antifraudă au confiscat haine în valoare de peste 1,75 milioane de lei | FOTO

Valoarea articolelelor vestimentare confiscate noaptea trecută este de 1.744.480 de lei, se arată într-un comunicat al DGAF.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) în colaborare cu Direcţia Generală a Vămilor desfăşoară operaţiunea de control GUSTAR, în toate punctele de trecere a frontierei de stat. În cadrul acestei operatiuni se monitorizează, documentează şi controlează comerţul şi fluxul de mărfuri intracomunitare, precum şi a importurilor. Operaţiunea va continua si se va desfăşura în colaborare şi cu Poliţia de Frontieră.

În cadrul acestei operaţiuni, doar în luna septembrie a.c. inspectorii antifraudă au confiscat bunuri în valoare de 2.657.600 de lei la PTF Nădlac, unde au existat tentative de introducere pe piaţă a diverse bunuri - încălţăminte, textile, ceasuri etc, fără documente legale de provenienţă a mărfurilor.

Totodată, în vederea creşterii conformării voluntare fiscale, la declarare şi plată, precum şi pentru asigurarea unui climat concurenţial onest, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală va intensifica verificări complexe la nivel naţional, în domenii de activitate cu risc fiscal ridicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici