Intel a deschis la Bucureşti un centru de cercetare şi dezvoltare software

Intel Corporation a deschis luni, la Bucureşti, un centru de cercetare şi dezvoltare software, în urma unei investiţii în valoare de câteva milioane de euro, reprezentând primul proiect greenfield realizat de compania americană în acest sector în Europa.

338 afișări
Imaginea articolului Intel a deschis la Bucureşti un centru de cercetare şi dezvoltare software

Intel a deschis la Bucureşti un centru de cercetare şi dezvoltare software (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intel are o experienţă bogată în dezvoltarea şi producerea de microprocesoare şi avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software. România este o locaţie potrivită, datorită unui mediu universitar prolific şi apropierii de clienţii şi partenerii noştri", a declarat vicepreşedintele Intel Software&Services Group, Kostas Katsohirakis, la Bucureşti.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de soluţii pentru o gamă largă de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel. Iniţial, centrul va realiza activităţi de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo.

"În România vom angaja iniţial 25 de programatori, numărul acestora urmând să crească în timp de 3-4 ori, odată cu diversificarea proiectelor. În câteva săptămâni vom angaja şi un director de ţară", a spus Katsohirakis.

El a adăugat că, temporar, laboratorul este situat în centrul Bucureştiului, dar compania va închiria alt spaţiu în Capitală, pe termen lung, într-o locaţie care nu a fost încă stabilită.

"A durat câteva luni până să stabilim în ce ţară să deschidem centrul. Vrem să fim aproape de clienţi importanţi", a spus Katsohirakis.

La rândul său, directorul Intel Labs Europe, Martin Curley, a afirmat că Intel a decis să deschidă un centru în România şi ca urmare a succesului Wind River, firmă prin care Intel dezvoltă software la Galaţi.

În Europa Intel are 19 astfel de centre de cercetare, iar la nivel mondial 50 de laboratoare în 20 de state.

Intel este cel mai mare producător mondial de microprocesoare şi a raportat, în trimestrul al treilea, un profit net în creştere cu 58%, la 2,95 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici