Video INTERVIU | Steve Mathias, Bell: Compania vizează un parteneriat pe termen lung cu industria apărării din România

Un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea tuturor părţilor implicate, inclusiv pentru compania Bell, a declarat Steve Mathias, vicepreşedinte în cadrul Bell, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii.

677 afișări

Steve Mathias, vicepreşedinte pentru Dezvoltarea Afacerilor Militare Globale în cadrul Bell, vorbeşte, într-un interviu pentru agenţia MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii, la summitul Iniţiativei celor Trei Mări, despre proiectele din România ale gigantului american din domeniul industriei aerospaţiale.

Reporter: Aş dori să vă întreb despre ce oportunităţi oferă Iniţiativa Celor Trei Mări companiei Bell?

Steve Mathias: Iniţiativa Celor Trei Mări este un exemplu foarte bun de ţări care se reunesc pentru a analiza modul în care putem îmbunătăţi interoperabilitatea transatlantică, din perspectiva SUA. Ne oferă posibilitatea de a găsi modalităţi de a colabora, nu doar astăzi, ci şi pe viitor, ne permite să avem şansa de a analiza ceea ce partenerii au nevoie pentru a-şi păstra capacităţile, cum putem oferi această capacitate la cel mai mic cost, dar aducând cea mai mare valoare

Reporter: Când estimaţi că se va efectua transferul de tehnologie pentru linia de producţie Bell din România, de la IAR Braşov?

Steve Mathias: Asta va depinde de ceea ce doreşte Guvernul român, aşa că acum suntem pregătiţi să începem să lucrăm cu Guvernul român în legătură cu calea de urmat, acum avem o idee foarte bună despre aceasta, calendarul depinde de ceea ce Guvernul român doreşte să facă.

Reporter: Dumneavoastră, sau reprezentanţii ai Bell, aţi avut întrevederi, întâlniri recente, cu oficiali români, cum ar fi ministrul Mihai Fifor?

Steve Mathias: Avem un dialog constant cu oamenii din Minister (MApN, n.red.), sigur cu ministrul, căutăm oportunităţi aşa cum a fost aceasta, şi chiar şi în viitor, când ministrul va vizita SUA.

Reporter: Compania Bell vizează un parteneriat pe termen lung cu industria de apărare din România pentru fabricarea de elicoptere de transport şi de atac?

Steve Mathias: Credem că un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea noastră, pentru Bell şi pentru toate părţile, acordul guvern-guvern între guvernul SUA şi România, precum şi Bell. Da, vizăm un angajament pe termen lung de asambla şi de a lucra cu companiile de aici, în mod particular IAR Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici