INUNDAŢIILE DIN EUROPA: Porsche a suspendat producţia modelului Cayenne

Constructorul german de automobile sport Porsche, divizie a grupului Volkswagen, a suspendat producţia la fabrica de la Leipzig, unde este asamblat modelul Cayenne, din cauza inundaţiilor din regiune.

1448 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE DIN EUROPA: Porsche a suspendat producţia modelului Cayenne

INUNDAŢIILE DIN EUROPA: Porsche a suspendat producţia modelului Cayenne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând cu schimbul întâi de joi, activitatea fabricii se va opri din cauza problemelor cu reţeaua de furnizori, mai exact livrările insuficiente de şasiuri pentru SUV-ul Cayenne, potrivit unui comunicat al Volkswagen, transmite Bloomberg.

Din cauza nivelului ridicat al apei, trenurile de marfă nu pot ajunge la fabrica din Leipzig pentru a livra componentele, fabricate la Bratislava.

"Vom decide în ceea ce priveşte reluarea producţiei în funcţie de evoluţia situaţiei în zona de logistică", a afirmat în comunicat directorul general al fabricii, Siegfried Buelow.

Lucrările de preasamblare la modelul Panamera vor continua la Leipzig.

Fabrica produce în condiţii normale 450 de automobile pe zi.

În Germania, locuitorii din Dresden, Halle şi Meissen se pregătesc pentru noi creşteri ale nivelului apei. Aproximativ 5.600 de militari au fost mobilizaţi în zonele afectate, inclusiv în landul Bavaria. Inundaţiile au ajuns de asemenea în Austria şi Cehia, iar guvernul din Ungaria a declarat marţi situaţie de urgenţă din cauza nivelului ridicat al apelor Dunării.

BMW, care deţine de asemenea o fabrică la Leipzig, nu a înregistrat probleme cu producţia din cauza inundaţiilor, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Frank Wienstroth.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici