Investiţie de 150 de milioane de dolari în România. O companie coreeană vrea să construiască o fabrică de componente anvelope şi airbaguri

Compania Hyosung, din Coreea de Sud, intenţionează să investească circa 150 de milioane de dolari în România, într-o fabrică de componente anvelope şi airbaguri auto. Investiţia ar putea fi lansată în perioada imediat următoare, potrivit Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

1415 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 150 de milioane de dolari în România. O companie coreeană vrea să construiască o fabrică de componente anvelope şi airbaguri

Investiţie de 150 de milioane de dolari în România. O companie coreeană vrea să construiască o fabrică de componente anvelope şi airbaguri (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Proiectul a fost discutat de către conducerea Hyosung Corporation cu ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, aflat în perioada 21-22 mai în Coreea pentru a conduce o reuniune a comitetului de cooperare industrială România - Coreea.

Hyosung este o corporaţie industrială listată la Seoul, cu o capitalizare de piaţă de circa 1,2 miliarde euro şi activităţi în sectoarele textilelor, materialelor industriale, industriei chimice, industriei grele, construcţiilor, tradingului de produse chimice şi din oţel, importului de automobile şi serviciilor financiare.

Compania este cunoscută şi ca producător al motocicletelor Hyosung, afacere vândută însă, în 2007, grupului S&T Motors, de asemenea din Coreea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici