Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în staţiunea balneo-climaterică Ocna Mureş

Peste 8,4 milioane de euro vor fi investiţi într-o staţiune balneo-climaterică cu centre de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi agrement, la Ocna Mureş, oraş care a fost zeci de ani pe harta turistică a României prin băile sărate, momentul de glorie fiind atins în 1980.

945 afișări
Imaginea articolului Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în staţiunea balneo-climaterică Ocna Mureş

Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în staţiunea balneo-climaterică Ocna Mureş

Ocna Mureş, oraş care a oferit, în trecut, mai multe variante de tratament, fusese şters de pe harta turistică a României de azi, însă, acum, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria acestui oraş au decis să investească peste 8,4 milioane de euro într-un obiectiv turistic important, respectiv o staţiune balneo-climaterică cu bază de tratament şi agrement, care să îşi poată primi turiştii în 2020.

Proiectul spune că staţiunea din „Oraşul Sării” va avea spaţii cu destinaţii multiple, între care o bază de agrement cu o sală de fitness, un restaurant, mai multe săli pentru tratamente, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, un magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscine şi locuri de joacă pentru copii.

Staţiunea va oferi, totodată, mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, bunăstare, înfrumuseţare şi divertisment.

De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară cu săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.

Consilierii judeţeni din Alba au aprobat, joi, două proiecte de hotărâre privind asocierea între Consiliul Judeţean şi Primăria Ocna Mureş în vederea realizării, în comun, a staţiunii balneo-climaterice, pe o suprafaţă de 10.656 de metri pătraţi.

Potrivit oficialilor, baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2020, iar lucrările vor începe în câteva luni.

Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri, potrivit proiectelor de hotărâre aprobate în şedinţa CJ Alba.

Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureş, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii oraşului, zonă limitrofă, dar şi potenţialii turişti.

Primarul din Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că acest proiect este un început pentru revenirea economică a oraşului.

“Acesta nu va rezolva toate problemele economice ori sociale ale locuitorilor, dar dă startul unei relansări economice bazate pe resurse naturale aproape nelimitate, relansează în domeniul tratamentului balneoclimateric din România un brand de prestigiu: Băile Sărate Ocna Mureş. Baza de tratament este primul pas, dar este un pas mare pentru că această investiţie nu se adresează numai locuitorilor judeţului Alba, ci tuturor acelora, care în suferinţă fiind, îşi pot găsi vindecarea utilizând bogăţiile naturale ale oraşului Ocna Mureş”, a declarat primarul Silviu Vinţeler.

Încă din 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.

Baile Ocna Mureş au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului, dar şi un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici