Investiţiile străine directe au crescut în ianuarie cu 51%

Investiţiile străine directe au însumat în luna ianuarie 912 milioane euro, în creştere cu 51,2% faţă de nivelul înregistrat în luna corespunzătoare din 2008, de 603 milioane euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

29 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe au crescut în ianuarie cu 51%

Investiţiile străine directe au crescut în ianuarie cu 51% (Imagine: Mediafax Foto)

Din totalul de 912 milioane euro investite de nerezidenţi în prima lună a anului, participaţiile la capital au reprezentat 49,6%, creditele intra-grup 36,2% şi profitul reinvestit 14,2%, se arată într-un comunicat al BNR remis agenţiei MEDIAFAX.

BNR a modificat în scădere nivelul investiţiilor străine directe pentru ianuarie 2008, cifra publicată anterior fiind de 695 milioane euro.

Deficitul de cont curent a scăzut în ianuarie cu 54,6% faţă de prima lună din 2008, la 525 milioane de euro, în principal ca urmare a reducerii deficitului balanţei comerciale cu 66,4%, la 385 milioane de euro.

În aceste condiţii, deficitul contului curent al balanţei de plăţi a fost finanţat integral prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România, comparativ cu un nivel de 52,1% în luna ianuarie 2008.

Investiţiile străine directe s-au ridicat anul trecut la 9,02 miliarde euro, în creştere cu 24,5% faţă de 2007, şi au acoperit în proporţie de 53,5% deficitul de cont curent, situat la 16,87 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici