Investitorii vor avea întâlniri lunare cu Ministerul Finanţelor pentru politicile fiscale

Investitorii vor avea întâlniri lunare cu reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice, inclusiv cu ministrul de resort, care vor precede întrevederile investitorilor cu primul-ministru, în vederea "armonizării viziunii asupra politicilor şi priorităţilor fiscale".

233 afișări
Imaginea articolului Investitorii vor avea întâlniri lunare cu Ministerul Finanţelor pentru politicile fiscale

Investitorii vor avea întâlniri lunare cu Ministerul Finanţelor pentru politicile fiscale (Imagine: Shutterstock)

"Grupul de lucru pentru probleme de fiscalitate din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) a stabilit o modalitate de colaborare şi consultare cu Ministerul Finanţelor Publice în cadrul unei întâlniri recente cu doamna ministru Ioana Petrescu, întărind angajamentele asumate de ambele părţi prin Acordul de Colaborare al CDR cu Guvernul României. Mecanismul de consultare agreat prevede organizarea de întâlniri lunare care vor precede întrevederile reprezentanţilor CDR cu Primul Ministru, în vederea armonizării viziunii asupra politicilor şi priorităţilor fiscale", se arată într-un comunicat al organizaţiei care cuprinde cele mai mari trei structuri de investitori străini şi români de pe piaţa locală.

Reprezentanţii CDR spun că având în vedere importanţa şi impactul măsurilor fiscale la nivelul comunităţii de afaceri reunită sub egida Coaliţiei, s-a stabilit că acordarea unui timp de reacţie la proiectele legislative ale Ministerului Finanţelor de cel puţin 72 de ore este necesară pentru a asigura colectarea unor puncte de vedere pertinente.

"Grupul de lucru a adus în atenţia echipei ministeriale priorităţile ce vor fi urmărite până la finele anului 2014 şi asupra cărora se angajează să ofere expertiză, respectiv modernizarea şi rescrierea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, procesul de modernizare al ANAF şi combaterea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea gradului de conformare voluntară.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o iniţiativă privată, informală, care reuneşte organizaţii reprezentantive ale mediului de afaceri din România este alcătuită din reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, precum Camera de Comerţ Americană în România – AmCham Romania, Consiliul Investitorilor Străini - FIC, Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR), Romanian Business Leaders-RBL, camere de comerţ bilaterale sau reprezentanţe comerciale ale unor state membre UE, din SUA şi Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici