Iohannis: Facem un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic dintre România şi Turcia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în prezent se face un nou studiu de fezabilitate legat de cablul energetic România-Turcia şi că l-a rugat pe preşedintele Recep Erdogan să mai aştepte "un pic" până se vor trage concluzii pentru a se găsi cele mai bune soluţii în acest sens.

268 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Facem un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic dintre România şi Turcia

Iohannis: Facem un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic dintre România şi Turcia (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Recep Erdogan despre proiectul privind cablul energetic dintre România şi Turcia, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: "Am abordat în discuţia noastră tete-a-tete această chestiune. În momentul de faţă situaţia este următoarea: a existat un studiu de fezabilitate care a fost realizat acum mai mulţi ani. S-a considerat că nu toate datele relevante au fost elucidate şi s-a comandat de către autorităţile competente un nou studiu de fezabilitate care relevă mai bine ce se poate obţine".

Iohannis a afirmat că acest proiect este în prima fază de studiu, astfel că l-au rugat pe omologul turc să mai aştepte "un pic".

"L-am rugat pe domnul preşedinte să aşteptăm un pic până avem concluziile noului studiu de fezabilitate şi după aceea să se găsească între cele două guverne cele mai bune soluţii pentru a continua într-o formă sau alta discuţiile pe securitatea energetică", a spus şeful statului.

Preşedintele Recep Erdogan a subliniat că Turcia a discutat despre transferul de energie electrică atât cu România cât şi Bulgaria.

"Acesta nu este un proiect nou. Noi am discutat despre transferul de energie electrică atât din România cât şi din Bulgaria. Miniştri noştri ai energiei îşi continuă întâlnirea. Principiul nostru este să câştige ambele părţi şi până la urmă noi vom face pasul în sensul de a alege cea mai bună ofertă", a precizat Recep Erdogan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici