Iohannis: România poate deveni un exportator de securitate energetică în regiune

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul înâlnirii cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, că independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică, arătând că România poate deveni un exportator de securitate în regiune.

485 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România poate deveni un exportator de securitate energetică în regiune

Iohannis: România poate deveni un exportator de securitate energetică în regiune (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

”Independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică. România poate deveni un exportator de securitate în regiune printr-o politică a susţinerii interconectorilor energetici şi prin exploatarea resurselor proprii”, a declarat şeful statului.

El a menţionat că România salută importanţa acordată obiectivului de realizare a Uniunii Energetice.

”Considerăm esenţială continuarea procesului de consolidare a solidarităţii în interiorul UE, între Uniune şi vecinii săi, precum şi a acordării de prioritate proiectelor de infrastructură din această regiune. De asemenea, avem în vedere substanţializarea relaţiilor cu statele cu care am încheiat parteneriate strategice sau relaţii privilegiate şi consolidate precum Franţa, Germania, Italia, Polonia, Austria, Regatul Unit, Spania şi Turcia”, a arătat Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, România va continua să acţioneze şi pentru completarea dialogului bilateral, prin cooperări sectoriale în special în sfera economică.

”Aceste ţări se numără printre principalii investitori şi parteneri comerciali ai României. De mare parte din aceste ţări ne leagă, dincolo de interesele strategice, şi afinităţi speciale de istorie şi cultură”, a afirmat Iohannis, adăugând că România acordă o importanţă sporită relaţiilor bilaterale cu Ungaria şi Bulgaria, state vecine şi parteneri strategici şi va acţiona în continuare în vederea dezvoltării acestora în cadrul firesc al relaţiilor de bună vecinătate, cu accent deosebit pe proiecte transfrontaliere circumscrise agendei europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici