Ion Ţiriac apare în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, realizat de Hurun. Locul ocupat de miliardarul român

Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, Ion Ţiriac se află pe locul 2.276 din 2.816 miliardari ai lumii indexaţi de publicaţia Hurun Report din China, într-un clasament condus de Jeff Bezos, de la Amazon, cu o avere de 140 de miliarde de dolari.

2401 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac apare în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, realizat de Hurun. Locul ocupat de miliardarul român

Ion Ţiriac, pe locul 2.276 în clasamentul bogaţilor lumii realizat de publicaţia chineză Hurun

Anul trecut Ţiriac se afla pe locul 2.038. Din clasament lipseşte Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, care, în baza ultimei runde de finanţare obţinută de firma sa, ar trebui să aibă o avere de circa 1,4 miliarde de dolari. De altfel, revista Forbes îl prezenta anul trecut pe Dines ca fiind primul miliardar din afaceri cu roboţi software.

În clasamentul Hurun, Bezos este urmat de Bernard Arnault, proprietarul companiei de bunuri de lux LVMH, cu 107 miliarde dolari, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu 106 miliarde dolari, Warren Buffet, investitor, cu 102 miliarde dolari şi Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook, cu 84 de miliarde de dola.

În clasament se află 2.816 miliardarri, cu 346 mai mulţi decît anul trecut. Totalul averilor este de 11.200 de miliarde de doalri, în creştere cu 9% faţă de anul trecut. Tehnologia a dat cei mai mulţi miliardari, urmaţi de investitori, retail şi imobiliare.

Cei mai tineri miliardari sunt Kylie Jenner, 22 de ani, din cosmentice şi Ritesh Agarwal, 24 de ani, cu afaceri în turism.

Şi coronavirusul a impulsionat unele averi. Acţiunile companiei de educaţie online Genshuixue, fondată de Chen Xiandong (4,7 mld dolari) au crescut cu o treime de la finele lui ianuarie, la fel ca titlurile TAL Education a lui Zhang Bangxin (10,4 miliarde doalri). Au mai crescut averile fondatorilor sau acţionarilor din industria divertismentului - companii de jocuri online, dar şi din industria sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici