iPhone 4S, lansat de Apple. Care sunt caracteristicile şi preţurile noului telefon - GALERIE FOTO

Apple a lansat marţi noua versiune a iPhone, iPhone 4S. Noul director al Apple, Tim Cook, a făcut onorurile de la sediul central al Apple, aceasta fiind prima lansare importantă a unui produs din ultimii ani care a avut loc în lipsa lui Steve Jobs.

10243 afișări
Imaginea articolului iPhone 4S, lansat de Apple. Care sunt caracteristicile şi preţurile noului telefon - GALERIE FOTO

Apple a lansat iPhone 4S (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Modelul iPhone 4S, care va fi mai rapid, mai subţire şi cu un ecran mai mare, va intra pe piaţă la timp pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă şi ar trebui să ajute Apple să păstreze distanţa faţă de principalul concurent, Samsung Electronics.

Citeste mai multe despre iPhone 4S pe Go4it.ro.

  • Caracteriticile noului telefon:

- Comanda vocală este una dintre principalele noutăţi ale iPhone 4S. Aplicaţia se numeşte Siri. Aceasta foloseşte recunoaşterea vocii pentru a prelua comenzi şi întrebări de la utilizator. Telefonul va putea spune cum este vremea. Mai mult, se vor putea trimite şi SMS-uri vocale. Limbile pe care le recunoaşte noul iPhone sunt engleză, franceză şi germană.

- Noul procesor A5, dual core, e de două ori mai puternic decât cel de pe iPhone 4 şi are o viteză la partea grafică de 7 ori mai mare.

- Va avea cameră foto de 8 MP. Conexiunea wireless a fost îmbunătăţită. Bateria are o autonomie de până la opt ore de convorbire.

- Preţurile vor fi de 199 $ pentru modelul cu 16 GB, 299 $ pentru cel de 32 GB şi 399 $ pentru modelul de 64 GB.

Într-o demonstraţie a noilor funcţii vocale, un director al Apple a întrebat telefonul "Cine eşti?", la care gadget-ul a răspuns "Sunt un umil asistent personal".

Modelul iPhone 4, lansat în urmă cu 16 luni, va avea din 14 octombrie un preţ de referinţă de 99 de dolari, iar mai vechiul iPhone 3GS, lansat în 2009, va fi oferit gratuit în SUA împreună cu anumite abonamente.

Compania a făcut de asemenea o demonstraţie a iCloud, care va fi lansat din 12 octombrie şi oferă servicii de stocare online pentru fotografii sau muzică. Fişierele încărcate de utilizatori vor putea fi accesate de pe orice dispozitiv Apple conectat la internet, fără a fi necesară sincronizarea cu un computer.

Lansările de produse ale Apple sunt unele dintre cele mai aşteptate evenimente în sectorul tehnologic, fiind urmărite de fani, investitori, presă şi jucătorii din sectorul de profil.

Prin lansarea noului smartphone, Apple se confruntă cu provocarea de a depăşi popularitatea actualului iPhone 4, un hit al ultimelor 15 luni, cu vânzări de peste 20 de milioane de aparate în trimestrul al treilea încheiat pe 25 iunie.


IPhone, considerat un element de referinţă al pieţei smartphone, a avut un succes imens încă de la lansarea în 2007, dar este concurat puternic de telefoanele cu sistem de operare Android, care conduc pe piaţa din SUA, cu o cotă de 43%, potrivit datelor companiei de cercetare a pieţei Nielsen.

Modelul iPhone se află pe locul al doilea pe piaţa americană, cu 28%.

La nivel mondial, livrările de iPhone au urcat cu 9,1% în trimestrul al doilea, iar cele ale Nokia au scăzut cu 30%. Apple a preluat poziţia de lider pe acest segment, cu o cotă de 18,4%, devansând Nokia.

Samsung a urcat pe locul al doilea, cu o cotă de 17,8% pe piaţa mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici