Iranul creşte volumul exportului de petrol către Occident

Volumul exporturilor de petrol al Iranului către Occident a atins în luna mai cele mai înalte cote de la ridicarea sancţiunilor la începutul anului 2016, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

601 afișări
Imaginea articolului Iranul creşte volumul exportului de petrol către Occident

Iranul creşte volumul exportului de petrol către Occident

Iranul a intensificat exporturile către Occident, egalând cu acest prilej volumul celor în Asia, cu scopul de a concura cu principalele state din OPEC, respectiv Arabia Saudită şi Irak. În timp ce majoritatea statelor asiatice au continuat să importe petrolul iranian în timpul sancţiunilor, Occidentul şi-a închis în întregime piaţa pentru acesta.

Luna trecută Iranul a exportat aproximativ 1,1 milioane de barili de petrol către Europa şi Turcia, atingând aproape nivelul exporturilor de petrol de dinaintea sancţiunilor, în timp ce, pe piaţa din Asia, au fost exportate 1,2 milioane de barili.

Iranul reprezintă unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de petrol din lume, deţinând aproximativ 10% din rezervele de petrol la nivel global. Totodată, economia iraniană este dependentă de exportul de petrol, în condiţiile în care aproximativ 80% din Produsul Intern Brut este constituit de această activitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici