Isărescu anunţă că întreg Consiliul de Administraţie al BNR va merge la audierea de la comisiile Senatului: „Am primit, în sfârşit, o invitaţie validă”

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, joi, că întreg Consiliul de Administraţie al BNR va merge la audierea de la comisiile Senatului programată pentru data de 12 februarie.

4656 afișări
Imaginea articolului Isărescu anunţă că întreg Consiliul de Administraţie al BNR va merge la audierea de la comisiile Senatului: „Am primit, în sfârşit, o invitaţie validă”

Isărescu anunţă că întreg Consiliul de Administraţie al BNR va merge la audierea de la comisiile Senatului: „Am primit, în sfârşit, o invitaţie validă”

„Am primit, în sfârşit, o invitaţie validă”, a afirmat Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, în cadrul briefing-ului de presă, după şedinţa de politică monetară.

CA al BNR a fost invitat, pentru a treia oară în acest an, de comisiile reunite economică şi de buget-finanţe a Senatului la audiere pentru data de 11 februarie sau data de 12 februarie.

Reprezentanţii Băncii centrale nu pot fi prezenţi la audierea propusă pentru 11 februarie, al ora 11:00, deoarece la acea oră este prezentat „Raportul asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019. BNR publică de patru ori pe an acest raport, în februarie, mai, august şi noiembrie.

CA al BNR şi Guvernatorul BNR au mai fost invitaţi în acest an de cele două comisii la data de 29 ianuarie şi la data de 7 februarie. În primul caz, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii centrale, a susţinut că reprezentanţii acesteia nu pot fi prezenţi, deoarece invitaţia nu îndeplinea procedura. Invitaţia era semnată de senatorul ALDE Daniel Zamfir, în calitate de preşedinte ale Comisiei economice a Senatului, atât pentru poziţia lui, cât şi pentru cea a preşedintelui Comisiei de buget, finanţe şi pieţe de capital a Senatului.

Cea de-a doua invitaţie din acest an a fost făcută pentru ziua de joi, 7 februarie, când CA al BNR avea programată a doua şedinţă de politică monetară din acest an şi prima în care au discutat un raport de inflaţie în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici