Isărescu: Banii viraţi lunar la buget de BNR în 2009 au acoperit 150.000 de pensii medii

Contribuţiile la buget plătite lunar de BNR în 2009, de aproximativ 25 milioane euro, au acoperit cheltuielile cu 150.000 de pensii medii, aceasta fiind maniera "înţeleaptă" de utilizare a rezervelor internaţionale pentru plata pensiilor, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

21 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Banii viraţi lunar la buget de BNR în 2009 au acoperit 150.000 de pensii medii

Isărescu: Banii viraţi lunar la buget de BNR în 2009 au acoperit 150.000 de pensii medii (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Există o manieră prin care rezervele valutare, fiind principala sursă de câştiguri, ca venituri din fructificare, se duc în plata pensiilor. Dacă discuţia este la nivelul acesta, fără să coborâm nivelul, trebuie să dăm explicaţii. Anul trecut am virat la buget 300 milioane euro, adică 80% din profit. (...) Am virat aproximativ 25 milioane euro pe lună, ca medie, au fost luni când am virat şi 50 milioane euro. Am vorbit cu colegii mei şi 25 milioane euro înseamnă plata lunară a 150.000 de pensii medii. Este o manieră înţeleaptă, prin care se utilizează reverva la plata pensiilor", a afirmat Isărescu, prezent la o masă rutundă pe tema "Rezerva de aur şi valută a României: Surse şi destinaţii".

BNR avea la 30 iunie rezerve internaţionale (valute plus aur) de 34,99 miliarde euro, faţă de 30,85 miliarde euro la finele anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici