Isărescu: BNR va fi prudentă în perioada următoare

Banca centrală va manifesta prudenţă în următoarea perioadă, pentru că trebuie să aibă un câmp de manevră pentru orice situaţie internă şi externă, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

18 afișări
Imaginea articolului Isărescu: BNR va fi prudentă în perioada următoare

Isărescu: BNR va fi prudentă în perioada următoare (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Orizontul nostru de reducere (a dobânzii - n.r) s-a micşorat şi marja de manevră la fel (...) Trebuie să avem câmp de manevră pentru orice situaţie internă şi externă", a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, în această zi, singurul mesaj care poate veni din partea BNR este cel de prudenţă.

Pe de altă parte, analiza băncii centrale indică drept principali factori de risc asupra prognozei de inflaţie conduita politicii fiscale şi a veniturilor din sectorul public, precum şi rigidităţile structurale din economie, ceea ce înseamnă evenimente interne.

Totodată, deşi raportul asupra inflaţuiei califică preţurile administrate ca având un risc aproximativ neutru, guvernatorul a punctat că, personal, le-ar fi încadrat la risc înalt de creştere.

Tot cu un risc echilibrat este creditată şi percepţia faţă de ţările emergente, în contextul Greciei, şi evoluţia preţurilor volatile.

"În privinţa preţurilor volatile, credem în noroc şi că agricultura românească ne-ar putea oferi trei ani biblici buni", a spus Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici