Isărescu despre scăderea investiţiilor publice: Bătălia asta cu corupţia are rostul ei

Reducerea investiţiilor publice ar putea reprezenta o disciplinare a modului de cheltuire a banului public ca rezultat al acţiunilor anticorupţie întreprinse în ultima perioadă, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, detaliind o afirmaţie din urmă cu două zile.

1044 afișări
Imaginea articolului Isărescu despre scăderea investiţiilor publice: Bătălia asta cu corupţia are rostul ei

Isărescu despre scăderea investiţiilor publice: Bătălia asta cu corupţia are rostul ei (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Cred că şi bătălia asta cu corupţia are rostul ei. Din ce am citit nu s-au cheltuit banii, mai ales la locale (...) Am lansat o ipoteză pentru că succesul acestui efort de combatere a evaziunii fiscale şi a corupţiei are efecte financiare şi economice pe termen lung", a spus joi Isărescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

În urmă cu două zile, guvernatorul afirma că scăderea investiţiilor publice poate fi un beneficiu pe termen lung, dacă s-a făcut pe baza întăririi disciplinei financiare, prin eliminarea proiectelor nerealiste şi a corupţiei, chiar dacă afectează creşterea economică pe termen scurt.

La prezentarea de joi Isărescu a arătat că lupta împotriva corupţiei şi evaziunii fiscale nu este doar o problemă de moralitate ci şi de eficienţă economică.

"Nu e vorba numai de dreptate dar şi de eficienţă economică, se eliberează sume imense, aproape la fel de important. De asemenea, lupta împotriva evaziunii ajută concurenţa pe piaţă. Evaziunea fiscală distruge piaţa. Cei care plătesc şi sunt corecţi ies de pe piaţă", a mai adăugat Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici