Isărescu, optimist în privinţa creşterii economice şi a inflaţiei

Efectele unui program serios cum este cel cu FMI s-au făcut simţite în economie, iar unul dintre exemple este modificarea perspectivei de curs, pe care analiştii îl vedeau în decembrie la 4,6 lei/euro, iar acum banca centrală este îngrijorată să nu se aprecieze prea mult, afirmă guvernatorul BNR.

18 afișări
Imaginea articolului Isărescu, optimist în privinţa creşterii economice şi a inflaţiei

Isărescu, optimist în privinţa creşterii economice şi a inflaţiei (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Nu e cazul să ne ambalăm, suntem în direcţia bună. Se văd efectele unui program serios, cum este cel cu FMI. Dobânzile sunt în scădere, s-au înjumătăţit într-un an şi continuă să scadă. Cursul de schimb a evoluat bine în ultimele două luni. De la perspectiva din decembrie de 4,6 lei/euro, acum suntem îngrijoraţi să nu se aprecieze prea mult", a adăugat Isărescu.

El a arătat că rămâne optimist în ceea ce priveşte creşterea economică şi inflaţia, dar că nu va da alte indicii, pentru că nu vrea să participe "la acest tip de ghiceală".

"Trebuie să luăm într-adevăr nişte decizii importante ca ţară în acest an, nu multe", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR consideră că România are nevoie în prezent, în primul rând, de dezbateri serioase pe teme economice şi financiare, criticând practica discuţiilor televizate care duc aceste teme în derizoriu.

"Se practică un fel de sport naţional, de ghiceală, cât va fi creşterea economică, inflaţia. Este extrem de important ca discuţiile pe aceste teme să fie serioase", a adăugat Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici