Isărescu: Zgomotul din România, din ce în ce mai greu de explicat atât în ţară, cât şi pe plan extern

Dominanta discursului public trebuie să fie acum, mai mult decât altă dată, echilibrul, raţiunea şi coerenţa şi nu exagerările şi emoţiile care fac mult zgomot şi devin din ce în ce mai greu de explicat, atât pe plan intern, cât şi internaţional, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

19 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Zgomotul din România, din ce în ce mai greu de explicat atât în ţară, cât şi pe plan extern

Isărescu: Zgomotul din România, din ce în ce mai greu de explicat atât în ţară, cât şi pe plan extern (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

El a felicitat, într-o intervenţie video prezentată la BNR, Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) pentru activitatea sa şi a subliniat rolul important pe care aceasta îl joacă atât în ceea ce priveşte pregătirea profesională a specialiştilor, cât şi din perspectiva menţinerii unui nivel echilibrat în dezbaterile publice.

"Cred acest lucru, că puteţi juca un rol foarte important, deoarece acum mai mult decât altădată dominanta discursului public trebuie să fie echilibru, coerenţă şi nu emoţia şi exagerările care distorsionează şi fac mult zgomot, zgomot pe care trebuie să recunosc, încercăm, dar este din ce în ce mai greu să-l explicăm atât pe plan intern, cât şi internaţional", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a pledat pentru profesionalizarea dialogului public, mai ales în ceea ce priveşte chestiunile financiare, cele bancare, dar şi problemele economice şi macroeconomice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici