IT-ul, băncile şi energia, în topul recomandărilor de investiţii

Cumpărarea de acţiuni în companiile IT listate pe pieţele de capital, precum şi la companiile din sectorul energetic şi cel bancar, sunt variantele de investiţii cele mai recomandate de investitorii şi analiştii consultaţi de XTB România.

95 afișări
Imaginea articolului IT-ul, băncile şi energia, în topul recomandărilor de investiţii

În cadrul unui sondaj privind cele mai bune investiţii în a doua jumătate a acestui an se arată că pentru cei care urmăresc un portofoliu şi mai diversificat, titlurile de stat şi cele din sectorul minier precum litiu, cobalt sau metale preţioase pot aduce randamente bune în contextul economic actual.

Nu în ultimul rând, sectorul operatorilor de turism şi cel al construcţiilor au şanse de recuperare, cu perspective optimiste pentru investitori.

„Datele recente ne demonstrează că sectorul de tehnologie a informaţiei, la care adaugă sectorul energetic, sunt printre cele mai populare şi cu potenţial de creştere ridicat. Este o perioadă foarte interesantă din punct de vedere investiţional, pentru investitorii de toate tipurile – fie că sunt la început, fie că au experienţă – deoarece condiţiile macroeconomice oferă volatilitate şi oportunităţi în piaţă”, spune Răzvan Topa, broker XTB România.

În acest context, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica promit să aducă beneficii investiţionale, prima din perspectiva listării pe bursă, iar cea de-a doua din perspectiva planului de investiţii. Antreprenorul Marius Mihalca spune că energia rămâne în vizorul investitorilor care urmăresc cu precădere dividendele şi punctează că Fondul Proprietatea va încasa un venit nerecurent din vânzarea Hidroelectrica, fiind şanse mari să distribuie un dividend special.

„Când analizez o acţiune, mă întreb, nu doar unde este acum, ci unde poate ajunge în cinci, zece, cincisprezece ani. Băncile sunt într-un con de umbră de mai bine de un an. Au obţinut rezultate bune în 2022 şi mă aştept la o inversare de trend până la finalul anului. Companii precum Banca Transilvania sau BRD ar trebui să fie în vizorul oricărui investitor”, adaugă Marius Mihalca.

După o jumătate de an surprinzătoare, cu un interes semnificativ al investitorilor pentru tehnologie şi în special pentru inteligenţa artificială, Claudiu Cazacu, Consultant de Strategie la XTB România, atrage atenţia că pieţele şi-ar putea tempera entuziasmul pentru noile dezvoltări din sectorul IT, cu o perioadă de ajustări pentru unele dintre titlurile - motor ale acestui an (Google sau Microsoft).

„Sectorul operatorilor din turism, cu sisteme de rezervări online, şi al liniilor aeriene (în SUA, alături de cele mai vizibile din segmentul low-cost din Europa) ar putea beneficia de apetitul ridicat pentru vacanţe şi destinaţii noi. În plus, titlurile din sectorul minier, pentru litiu, cobalt sau metale preţioase ar putea să fie abordate cu mai mult curaj”, punctează consultantul XTB România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
variante,
investiţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici