Italia, afectată de austeritate, vrea să taxeze proprietăţile comerciale ale Vaticanului

Biserica Catolică din Italia ar putea plăti anual taxe de sute de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe, potrivit BBC.

320 afișări
Imaginea articolului Italia, afectată de austeritate, vrea să taxeze proprietăţile comerciale ale Vaticanului

Italia, afectată de austeritate, vrea să taxeze proprietăţile comerciale ale Vaticanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul italian Mario Monti a anunţat că Vaticanul trebuie să plătească taxe pe proprietăţile ce nu au caracter religios. Până în prezent, biserica era scutită în Italia de la plata unor astfel de taxe.

Costul anual ar putea fi de până la 720 de milioane de euro, potrivit autorităţilor.

Biserica Catolică din Italia deţine aproximativ 110.000 de proprietăţi, în valoare de circa nouă miliarde de euro. Printre acestea se află centre comerciale şi proprietăţi rezidenţiale.

În decembrie, guvernul a reintrodus un impozit pe proprietăţile imobiliare, de care biserica este scutită.

Tot mai mulţi italieni se opun acestor scutiri, pe care le consideră le consideră privilegii în contextul austerităţii, notează BBC.

După ultimul pachet de măsuri de austeritate, peste 130.000 de italieni au semnat o petiţie online în care cereau revocarea statutului de scutire de taxe pentru biserică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici