Italia majorează TVA de la 21% la 23%, parte a unui program de austeritate

Italia va majora TVA cu două puncte procentuale în octombrie, la 23%, măsura făcând parte din planul de austeritate adoptat de guvern în decembrie, a indicat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Vittorio Grilli.

1228 afișări
Imaginea articolului Italia majorează TVA de la 21% la 23%, parte a unui program de austeritate

Italia majorează TVA de la 21% la 23%, parte a unui program de austeritate (Imagine: Shutterstock)

Planul de austeritate, introdus de guvernul condus de premierul Mario Monti, prevede majorarea TVA cu două puncte procentuale "în caz de necesitate". Secretarul de stat a confirmat, într-o emisiune televizată, că majorarea va avea loc.

"A fost introdusă deja în lege: de la 1 octombrie, TVA va creşte la 23%", a spus el, adăugând că guvernul vrea să transfere o parte a poverii taxelor de pe producţie pe consum şi avere, pentru a promova reluarea creşterii economice.

TVA a fost majorat ultima dată în septembrie, cu un punct procentual, la 21%, când Italia a aprobat un plan de austeritate pregătit de precedentul guvern, condus de Silvio Berlusconi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici