Îţi redeschizi afacerea la următoarea relaxare? Un avocat îţi spune care sunt capcanele

  • Dacă îţi redeschizi afacerea din 16 iunie, trebuie să ai mare grijă dacă rechemi angajaţii din şomaj tehnic
  • Avocatul Adrian Cuculis îţi transmite că dacă nu îţi plăteşti taxele şi impozitele, curg penalităţile
  • Controalele ANAF vor fi şi ele reluate
380 afișări
Imaginea articolului  Îţi redeschizi afacerea la următoarea relaxare? Un avocat îţi spune care sunt capcanele

Îţi redeschizi afacerea la următoarea relaxare? Un avocat îţi spune care sunt capcanele

Mall-urile, grădiniţele şi piscinele exterioare se vor deschide după 16 iunie, următoarea relaxare pe care o aştepţi. Dacă eşti antreprenor şi ai o afacere în aceste sectoare, trebuie să fii atent la mai multe situaţii pentru a preveni problemele.

Una dintre atenţionări vizează angajaţii trimişi în şomaj tehnic.

„Nu poţi să chemi angajaţii din şomaj tehnic şi să-l pui să lucreze şi tu să operezi modificarea în Revisal şi să reactivezi contractul de muncă ce, în mod normal, nu se reactivează de la o oră la alta. Ci trebuie să treacă vreo 24 de ore, altfel rişti să iti închidă activitatea ITM şi rişti amenzi pentru că practici munca la negru”, a explicat, pentru MEDIAFAX, avocatul Adrian Cuculis.

Mare atenţie şi la controalele ANAF, care se vor relua. Apoi, sunt taxele şi impozitele.

„Există un proiect de lege (...) plecat la Iohannis la promulgare care spune că executările silite nu încep până la 1 septembrie. Să nu stea liniştiţi, pentru că taxele, impozitele, TVA, impozitele pe profit - dacă nu le achităm – e adevărat că nu vor incepe executările silite dacă va fi promulgat proiectul de lege, însă se vor aduna penalităţi. După 25 iunie vor curge penalităţile pentru taxele şi impozitele neplătite”, a mai spus avocatul.

În privinţa grădiniţelor redeschise, unele dintre ele trebuie să-şi refacă relaţia cu părinţii, dacă au cerut taxă chiar şi atunci când copiii erau acasă. În mall-uri, la fel, au fost probleme în privinţa chiriei, care a fost suspendată în starea de urgenţă, însă unor comercianţi li s-a cerut taxa aferentă. Dacă sunt discuţii contradictorii, se poate ajunge în instanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici