Iubitori de mediu, dar nu şi de taxe. Ce maşină şi-ar cumpăra românii, dacă ar avea banii necesari

  • The Center a realizat un studiu despre percepţia publică asupra politicilor de mediu
  • 71% cred că încălzirea globală e un pericol real care le vizează direct modul de viaţă
  • 84% doresc înlocuirea maşinilor pe benzină sau motorină cu cele electrice
1429 afișări
Imaginea articolului Iubitori de mediu, dar nu şi de taxe. Ce maşină şi-ar cumpăra românii, dacă ar avea banii necesari
Oamenii vor automobile electrice, dar nu şi să plătească mai mult pentru mediu. Asta este concluzia unui raport de cercetare a percepţiei publice asupra politicilor de mediu. 
 
Pentru cei care doresc să îşi cumpere o maşină, opţiunile sunt multe. Pot alege dintre o maşină electrică, una pe benzină, pe motorină sau hybrid. Totuşi, studiul arată că românilor le pasă de planetă. În top sunt cele mai eco-friendly opţiuni. 34% din respondenţi au ales varianta hybrid iar 24% pe cea electrică. 
 
Dar iată că, deşi iubitori ai mediului, oamenii nu prea vor să scoată bani din propriul buzunar. Doar 31% spun că ar fi de acord să contribuie cu o taxă suplimentară pentru a dezvolta politicile de mediu. La polul opus, 62% nu au de gând să facă acest lucru. Rămân doar 7% care stau pe gânduri. 
 
Cum s-a schimbat viaţa economică a românilor? Cu toate că a fost un an complicat pe toate planurile, pentru 66% dintre respondenţi totul a rămas la fel din punct de vedere economic. În extreme, vedem că pentru doar 9% s-a îmbunătăţit şi pentru 24% a luat o întorsătură negativă. 
 
Studiul a fost realizat de THE CENTER în perioada 19-24 martie. Eşantionul a fost de 900 de subiecţi, cu o marjă de eroare de 3,2%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici