Ivan: Avizul CSAT privind privatizarea CFR Marfă este obligatoriu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, miercuri, că avizul CSAT privind privatizarea CFR Marfă este obligatoriu, având în vedere faptul că această companie strategică este foarte importantă pentru România.

608 afișări
Imaginea articolului Ivan: Avizul CSAT privind privatizarea CFR Marfă este obligatoriu

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

"Avizul CSAT este important, cu atât mai mult cu cât acum avem un câştigător iar declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu din conferinţa de presă au făcut să planeze suspiciuni asupra omului de afaceri care a câştigat această licitaţie. Pentru că e vorba de de o companie stategică importantă pentru România, un aviz al CSAT este obligatoriu", a spus Ivan.

El a susţinut că "scandalul" legat de privatizarea CFR Marfă este unul dintre scandalurile cu care Traian Băsescu i-a obişnuit pe români.

"După cum ne-a obişnuit, Traian Băsescu se alimentează din conflicte şi scandaluri. El provoacă astfel de scandaluri, considerănd că astfel poate să crească Partidul Mişcarea Populară", a mai spus Ivan.

Preşedinţia a publicat miercuri hotărârea CSAT din 5 februarie privind avizarea privatizării CFR Marfă, în document afirmându-se că "modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României".

Potrivit hotărârii publicate pe site-ul Preşedinţiei, la secţiunea CSAT - hotărâri emise de Consiliu, CSAT avizează proiectul de HG pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia.

În articolul 2 al hotărârii se arată că "modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici