Jacek Rostowski, ministrul care a ghidat finanţele Poloniei prin două crize, la ZF Live

Jacek Rostowski, fost ministru de Finanţe al Poloniei între 2007 şi 2013 şi cel care a asigurat creşterea economică a ţării sale în plină criză mondială, vorbeşte, miercuri, în exclusivitate, în cadrul unei ediţii speciale a ZF Live.

147 afișări
Imaginea articolului Jacek Rostowski, ministrul care a ghidat finanţele Poloniei prin două crize, la ZF Live

Jacek Rostowski

Întreaga discuţie cu economistul polonez, care va povesti cum a rezistat economia polonă recesiunii care a afectat toate statele Europei şi multe alte puteri mondiale, poate fi urmărită miercuri, 26 noiembrie, de la ora 12.00, pe live.zf.ro.

Jacek Rostowski este prezent în România ca invitat special al Galei ZF 2014 "România 5% creştere economică", în care liderul informaţiei de business ZIARUL FINANCIAR va sărbători 16 ani de existenţă, alături de lideri importanţi ai comunităţii de business.

Coarhitect al politicilor economice şi financiare care au făcut din Polonia singura ţară din UE care nu a intrat în recesiune în timpul crizei mondiale şi a celei din zona euro, Jacek Rostowski va dezvălui câteva din măsurile care au marcat succesul economiei poloneze. Rostowski este unul dintre cei mai apreciaţi oameni politici din Europa, în 2010 fiind desemnat de către Financial Times al doilea cel mai bun ministru de finanţe din UE. În 2011 şi 2012, polonezul s-a clasat pe locul trei.

Invitarea sa în România vine în contextul în care, în luna septembrie, ZIARUL FINANCIAR a dat startul proiectului "România 5% creştere economică", prin care şi-a propus să mobilizeze clasa autohtonă de business - antreprenori şi companii private - pentru a crea o platformă de relansare economică a României şi a ajuta la elaborarea unui plan prin care România să ajungă mai repede din urmă economiile occidentale. Ideea a pornit de la premisa că, la 25 de ani de la Revoluţie, România nu-şi poate permite să rateze convergenţa cu Occidentul.

În cadrul Galei aniversare, programată în seara de 26 noiembrie, echipa ZIARULUI FINANCIAR va prezenta programul de măsuri elaborat de mediul de business din România, propuneri menite să stimuleze creşterea economică dincolo de pragul de 5%. Prin acest proiect, ZIARUL FINANCIAR îşi va asuma şi rolul de portavoce şi de monitorizare a punerii în practică a acestui plan.

Proiectul este susţinut şi în print prin suplimentul "România 5%", primul atlas al businessului românesc, lansat tot miercuri pe piaţă. Suplimentul este creat sub forma a şapte hărţi care oferă, pentru prima dată în presă, o imagine grafică a economiei româneşti. Construcţia reprezintă de fapt o mapă de lucru ce ar trebui să stea pe masa celor care construiesc politicile publice, dar şi a managerilor din privat.

ZIARUL FINANCIAR este liderul informaţiei de business din România - în cei 16 ani de existenţă s-a impus drept cea mai complexă şi puternică sursă de informare din acest segment, oferind astăzi ştiri, date, analize şi comentarii difuzate pe toate canalele consumate de comunitatea de business, de la print şi online, la mobile, video şi evenimente.

Brand de referinţă al pieţei de business, ZIARUL FINANCIAR este şi lider absolut al audienţelor din acest segment, ediţia online zf.ro având peste 1,6 milioane de vizitatori unici în luna octombrie 2014, potrivit datelor SATI. La rândul său, ediţia tipărită a publicaţiei conduce cu o audienţă extinsă de 488.000 de cititori, conform valului SNA CAPI iunie 2012 – mai 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici