Jeff Bezos rămâne pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume. Averea fondatorului Amazon este în scădere

Jeff Bezos (55 de ani), fondatorul şi proprietarul Amazon, a rămas pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes 2019, care a fost dat publicităţii marţi, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, o creştere cu 19 miliarde de dolari, faţă de martie 2018, dar în scădere de la 160 de miliarde de dolari maximul atins de averea acestuia în octombrie 2018.

2069 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos rămâne pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume. Averea fondatorului Amazon este în scădere

Top Forbes 2019: Jeff Bezos rămâne pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume

Bezos a înfiinţat Amazon în 1994, în garajul săi din Seattle, iar în prezent este CEO-ul a ceea ce a devenit gigantul retail-ului online şi mai deţine 16% din companie.

În ianuarie, Bezos a anunţat că divorţează de soţia sa, MacKenzie, după 25 de mariaj. Termenii divorţului nu au fost anunţaţi, dar dacă ar obţine jumătate din averea acestuia ar deveni cea mai bogată femeie din lume.

Anul trecut, Amazon a obţinut venituri de 230 de miliarde de dolari şi un profit net de 10 de miliarde de dolari, o creştere de 3 miliarde de dolari faţă de anul anterior.

Bezos mai deţine publicaţia „The Washington Post”, ceea ce i-a atras antipatia preşedintelui american Donald Trump, şi Blue Origin, compania care intenţionează să dezvolte o navă pentru transport comercial.

Fondatorul Amazon este urmat în topul Forbes 2019 de un alt gigant tech: Bill Gates (63 de ani), fondatorul Microsoft, cu o avere de 96,5 miliarde de dolari, rămând la aproximativ acelaşi nivel ca anul trecut, când a fost de 97 de miliarde de dolari.

Locul al treilea îl ocupă Warren Buffett (88 de ani), CEO-ul şi fondatorul Berkshire Hathaway, care deţine o avere de 82,5 miliarde de dolari, în scădere de la 88,3 miliarde de dolari în anul anterior.

Primul miliardar din afara Americii este europeanul Bernard Arnault (70 de ani), preşedintele şi CEO-ul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, şi familia, cu o avere de 76 de miliarde de dolari, în creştere de la 72 de miliarde de dolari în anul anterior.

Locul 5 din topul Forbes 2019 îl ocupă Carlos Slim Helu (79 de ani) şi familia, cu o avere de 64 de miliarde de dolari, în scădere de la 67,1 miliarde de dolari.

Amancio Ortega (82 de ani), proprietarul Zara, ocupă locul 6 în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 62,7 miliarde de dolari, în scădere de la 70 de miliarde de dolari anul anterior.

Larry Ellison (74 de ani), CTO şi cofondatorul Oracle, ocupă locul 7 în topul Forbes 2019, cu o avere de 62,5 miliarde de dolari, în creştere de la 58,4 miliarde de dolari.

Cofondatorul, preşedintele şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg (34 de ani), ocupă locul 8 al topului citat cu o avere de 62,3 miliarde de dolari, în creştere de la 61 de miliarde de dolari anul trecut, în ciuda scandalurilor în care a fost implicată compania.

Locul 9 al topului Forbes 2019 îl ocupă Michael Bloomberg (77 de ani), fostul primar al New York-ului şi proprietarul Bloomberg, cu o avere de 55,5 miliarde de dolari, în creştere de la 51,8 miliarde de dolari.

Ultimul loc al Top 10 Forbes 2019 îi revine lui Larry Page (45 de ani), cofondatorul Google (actuala Alphabet), cu o avere de 50,8 miliarde de dolari, în scădere de la 53,8 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici