Jeff Bezos, şeful Amazon, vrea mai multe contracte cu Pentagonul pentru sectorul tehnologic

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com Inc, a declarat că „va sprijini” Departamentul de Apărare al SUA şi că firmele din Silicon Valley nu ar trebui să fie reticente în a lucra pentru Pentagon, informează agenţia Reuters.

152 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos, şeful Amazon, vrea mai multe contracte cu Pentagonul pentru sectorul tehnologic

„Unul dintre lucrurile care se întâmplă în cadrul companiilor de tehnologie este că există grupuri de angajaţi care, de exemplu, cred că firmele tehnologice nu ar trebui să lucreze cu Departamentul Apărării”, a spus Bezos, sâmbătă, la un forum anual al industriei de apărare americană.

„Oamenii au dreptul să-şi exprime opiniile, dar este sarcina unei echipe de conducere să spună nu (sau da)”, a adăugat el.

Jeff Bezos a avertizat că SUA se vor găsi „în dificultate” dacă şefii marilor companii de tehnologie decid să nu colaboreze cu Pentagonul.

O altă companie a lui Bezos, Blue Origin, este în competiţie pentru contracte în domeniul aviaţiei militare.

Companiile de tehnologie s-au lovit în trecut de probleme când au încercat să lucreze cu Departamentul Apărării.

Anul trecut, un program de cercetare în domeniul apărării, Proiectul Maven, aproape că a declanşat o revoltă în rândul angajaţilor Google care s-au opus ca tehnologia companiei din domeniul inteligenţei artificiale să fie folosită în situaţii de război. Protestele angajaţilor au forţat Google să renunţe la contractul respectiv care furniza algoritmi de identificare a obiectelor pentru drone militare.

„Părerea mea este că în momentul în care companiile big tech îşi întorc spatele către Departamentul Apărării, această ţară are probleme mari”, a afirmat Bezos.

Amazon a participat anul acesta la o licitaţie pentru a furniza Pentagonului capabilităţi de cloud computing, contract public de circa 10 miliarde de dolari pe care l-a pierdut în mod neaşteptat în faţa rivalului Microsoft. Amazon a depus ulterior o acţiune în instanţă prin care contestă decizia de atribuire. Compania lui Bezos furnizează deja astfel de servicii pentru CIA, armată, şi departamentul american al securităţii naţionale.

Reprezentanţii Amazon au spus anterior depunerii contestaţiei că motive politice au stat în calea unui proces echitabil de licitaţie. Bezos, directorul executiv al Amazon şi proprietarul publicaţiei Washington Post, este un critic explicit al preşedintelui american Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici