Jeffrey Franks: Suntem mulţumiţi să vedem cooperarea dintre miniştrii care pleacă şi cei care vin

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni, că este satisfăcător faptul că membrii Guvernului demis şi cei ai Guvernului desemnat cooperează şi au poziţii comune în această perioadă, ceea ce indică o continuitate a angajamentelor României.

246 afișări
Imaginea articolului Jeffrey Franks: Suntem mulţumiţi să vedem cooperarea dintre miniştrii care pleacă şi cei care vin

Jeffrey Franks: Suntem mulţumiţi să vedem cooperarea dintre miniştrii care pleacă şi cei care vin (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Aş spune că unul dinte lucrurile pe care l-am remarcat ca fiind foarte favorabil este că a existat o cooperare între membrii Guvernului care pleacă şi cei ai Guvernului care vine. Acest lucru este extrem de util pentru noi, pentru că ne arată că va fi o continuitate a angajamentelor României, cu privire la obligaţiile internaţionale, precum şi cu privire la programul de reforme şi de consolidare economică. Este foarte satisfăcător pentru noi să vedem cum miniştrii care pleacă şi cei care vin pot veni împreună să discute cu noi şi să aibă un angajament comun pentru ca România să rămână pe poziţii", i-a spus preşedintelui Traian Băsescu şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional.

Franks a adăugat că membrii delegaţiei comune a FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene sunt "foarte recunoscători" membrilor celor două Cabinete "pentru acest spirit al cooperării".

De asemenea, el a ţinut să remarce "progresele excelente" făcute în discuţiile cu partea română în ultimele zile.

La întrevederea de la Palatul Cotroceni au participat şi ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor în Cabinetul Victor Ponta, Florin Georgescu, precum şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Ghergina, dar şi reprezentantul României pe lângă FMI, Mihai Tănăsescu şi reprezentantul BNR Adriana Marinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici