Juncker: Toate ţările UE trebuie să adere la zona euro/ Oettinger: Bulgaria ar putea adera în 2018

Toate ţările Uniunii Europene trebuie să adere la zona euro, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în timp ce comisarul UE pentru Buget şi Resurse umane, Günther Oettinger, a sugerat că Bulgaria ar putea adopta moneda euro în 2018.

3650 afișări
Imaginea articolului Juncker: Toate ţările UE trebuie să adere la zona euro/ Oettinger: Bulgaria ar putea adera în 2018

Juncker: Toate ţările UE trebuie să adere la zona euro/Oettinger: Bulgaria ar putea adera în 2018

"Dacă vrem ca euro să unească mai degrabă decât să divizeze continentul nostru, atunci trebuie să fie mai mult decât moneda unui grup select de ţări. Euro este destinată să fie moneda unică a întregii Uniuni Europene. Toate statele membre UE, cu excepţia a două, au obligaţia şi dreptul de a adera la zona euro atunci când îndeplinesc toate condiţiile", a declarat Jean-Claude Juncker în discursul despre starea Uniunii Europene. Dintre cele 28 de state membre UE, Marea Britanie şi Danemerca au clauze care le permit să nu adopte moneda euro. Marea Britanie ar urma să iasă din UE în anul 2019.

La rândul său, Günther Oettinger, comisarul european pentru Buget şi Resurse umane, a declarat pentru publicaţia germană Tagesspiegel, că Bulgaria ar putea adera la zona euro în anul 2018.

"Pornesc de la premisa că premierul bulgar, Boiko Borisov, va anunţa la începutul anului 2018, când ţara sa va prelua preşedinţia Consiliului UE, că Bulgaria vrea să adere la zona euro", a afirmat Günther Oettinger.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici