Kastamonu opreşte pentru o lună producţia la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Grupul Kastamonu, din Turcia, va opri parţial activităţile de producţie de la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin, judeţul Mureş, în perioada 11 aprilie - 10 mai, măsura fiind luată din cauza condiţiilor dificile din piaţa de profil.

590 afișări
Imaginea articolului Kastamonu opreşte pentru o lună producţia la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Kastamonu opreşte pentru o lună producţia la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

"Decizia va afecta doar linia de producţie de feţe de uşi, urmând ca 324 de angajaţi ai Kastamonu să intre în concediu", se arată într-un comunicat al Kastamonu România.

Compania precizează că decizia conducerii are la bază raţionamente economice, contextul negativ de pe piaţa de profil conducând la necesitatea unei astfel de măsuri. Aceasta va fi prima oprire a activităţii de producţie a fabricii de la Reghin de la preluarea Prolemn de către grupul Kastamonu, în anul 1998.

"Într-un mediu extrem de competitiv, avem în vedere eficientizarea activităţilor de producţie prin demararea şi finalizarea unei noi investiţii, în producerea de adezivi. Astfel de unităţi există şi în Sebeş sau Rădăuţi. În măsura în care obstacolele actuale sunt depăşite şi realizăm această investiţie, s-ar asigura astfel necesarul de adezivi pentru cele două linii de producţie existente în cadrul Kastamonu România, cea de feţe de uşi şi cea de PAL", a declarat, în comunicat, directorul general al companiei, Esat Ozoguz.

Realizarea acestei noi investiţii la Reghin ar urma să conducă atât la o reducere a costurilor de producţie existente, cât şi la posibilitatea asigurării unui control strict al calităţii pe tot parcursul lanţului de producţie.

"În acest fel vor fi create 50 de noi locuri de muncă pentru localnici. Odată cu finalizarea acestei investiţii, Reghinul ar putea găzdui şi o nouă linie de producţie MDF. Valoarea estimată a investiţiei în linia MDF este de 90 milioane euro, urmând să fie generate 250-300 de noi locuri de muncă", se mai arată în comunicat.

Kastamonu România a investit aproape 300 de milioane de euro şi în prezent 870 de salariaţi proprii şi 200 de angajaţi pe baza de subcontractare.

Grupul Kastamonu Entegre din Turcia este prezent cu unităţi de producţie în mai multe state europene şi a încheiat anul trecut cu afaceri consolidate de peste 1 miliard de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici