Kelemen despre „ROEXIT”: Resping orice formă încercare de a manipula referendumul în acest sens

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, respinge orice formă de manipulare a referendumului din 6 – 7 octombrie, susţinând că discuţiile pe tema scenariului „Roexit”, apărute în ultima vreme sunt inutile, dăunătoare şi periculoase, părăsirea UE însemnând o catastrofă pentru ţara noastră.

599 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre „ROEXIT”: Resping orice formă încercare de a manipula referendumul în acest sens

Kelemen despre „ROEXIT”: Resping orice formă încercare de a manipula referendumul în acest sens

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că au apărut voci care leagă referendumul privind redefinirea familiei de o posibilă ieşire a României din Uniunea Europeană, susţinând că ar vota împotrivă „şi noaptea şi ziua şi în somn şi treaz”, însă acest lucru reprezintă doar „o manipulare”.

„Este o greşeală, eu resping categoric orice formă încercare de a manipula referendumul în acest sens şi în această direcţie, indiferent din ce parte vin, şi cei care sunt pro-referendum, iar astfel de afirmaţii trebuie respinse ferm. Şi cei care manipulează pe cealaltă parte şi spun <<ce vor ăştia?>> exagerează. Nu cred că cineva din România ar trebui să se gândească la un astfel de scenariu, eu aş vota împotriva Roexit şi noaptea şi ziua şi în somn şi treaz, pentru că ar însemna pentru ţara noastră, pentru societatea românească, pentru fiecare om, o catastrofă pe termen foarte scurt”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că, din punct de vedere economic, România nu ar mai rezista şi ar exista alte măsuri împotriva cetăţenilor, care ar accelera plecările în străinătate şi, fiind la periferia UE, ţara ar intra sub o altă umbrelă, într-o altă sferă de influenţă.

„Eu sunt ferm împotriva unor astfel de scenarii şi cât de repede ar trebui să lăsăm deoparte aceste discuţii total inutile, dăunătoare şi periculoase”, a mai spus liderul UDMR, subliniind că în ultima perioadă, în spaţiul public au apărut voci care leagă referendumul privind redefinirea familiei de o posibilă ieşire a României din Uniunea Europeană

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici