Kraft Foods România a devenit, din aprilie, Mondelez România

Compania Kraft Foods România, care comercializează cafea, ciocolată şi biscuiţi, şi-a schimbat, din 25 aprilie, denumirea în Mondelez România, ca urmare a strategiei globale a grupului din care face parte.

6339 afișări
Imaginea articolului Kraft Foods România a devenit, din aprilie, Mondelez România

Kraft Foods România a devenit, din aprilie, Mondelez România

"La 1 octombrie, 2012, Kraft Foods s-a împărţit în două companii publice de top: o companie de snacks la nivel global, cu creştere semnificativă şi o companie de produse de băcănie, în America de Nord, cu o marjă de profit ridicată. Aceasta din urmă, îşi menţine numele de Kraft Foods Group", se arată într-un comunicat al companiei.

Noul nume, inventat, este o combinaţie între echivalentul latin al cuvântului "lume" şi o expresie care sugerează termenul "delicios".

Potrivit companiei, Mondelez România este lider de piaţă în categoriile de cafea, ciocolată şi biscuiţi, poziţie pe care vrea să o consolideze prin investiţii în mărcile sale şi extinderea gamei de produse.

Mondelez România este prezentă pe piaţa locală din anul 1994 şi are în portofoliu mărci precum Jacobs, Nova Brasilia, Milka,Toblerone, Poiana, belVita şi Oreo.

La nivelul grupului, Mondelez România face parte, alături de alte 16 state, din organizaţia Europeană Mondelēz International (MEU), cel mai mare producător de ciocolată, biscuiţi, bomboane şi băuturi răcoritoare sub formă de pulbere şi al doilea mare producător de gumă şi cafea.

"Ca membru al Mondelēz International şi al regiunii MEU, care reprezintă acum 39% din veniturile totale ale companiei, oamenii noştri vor beneficia de noi oportunităţi. În afară de acestea, fiind parte dintre cele mai mari şi importante regiuni europene vom putea să adoptăm şi să adaptăm noile strategii comune, să investim în lansarea de programe inovatoare pentru a dezvolta afacerea mai repede", a declarat, în comunicat, Gerard Chandran, managing director al Mondelez România.

Grupul american Mondelēz International este prezent în 165 de ţări şi a avut anul trecut venituri de 35 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici