La ce preţ a ajuns o casă obişnuită pe cea mai scumpă piaţă imobiliară de pe planetă/ Aici este capitala „apartamentelor-trofeu”

Hong Kong îşi păstrează poziţia de cea mai scumpă piaţă imobiliară de pe planetă, preţul unei case obişnuite fiind în prezent de 1,2 milioane de dolari, se arată într-un raport elaborat de firma de consultanţă CBRE Group Inc, relatează Bloomberg.

3580 afișări
Imaginea articolului La ce preţ a ajuns o casă obişnuită pe cea mai scumpă piaţă imobiliară de pe planetă/ Aici este capitala „apartamentelor-trofeu”

La ce preţ a ajuns o casă obişnuită în cea mai scumpă piaţa imobiliară de pe planetă/ Aici este capitala „apartamentelor-trofeu”

În timp ce o locuinţă obişnuită se ridică la 1,2 milioane de dolari, preţul mediu al unei proprietăţi din segmentul de vârf atinge 6,9 milioane de dolari, conform datelor din raport.

În 2018, în Hong Kong au fost finalizate 17.790 de proiecte de locuinţe private.

Pe a doua poziţie în clasament se situează Singapore (874.372 dolari/casă obişnuită), urmată de Shanghai (872.555 dolari/casă obişnuită).

CBRE subliniază că, în total, Asia domină cinci din primele 10 poziţii din top. Alte oraşe oraşe cu preţuri mari Vancouver,  Los Angeles, New York, Londra şi Paris.

În privinţa segmentului rezidenţial, Hong Kong a devenit capitala „apartamentelor-trofeu”, pentru care miliardarii sunt pregătiţi să scoată din buzunar sume exorbitante. 

La scurtă distanţă se află Moscova şi Shanghai, cu un preţ mediu de 2,4 milioane de dolari, urmate de Beijing (2,2 milioane de dolari), Shenzen (2 milioane de dolari) şi Londra (1,8 milioane de dolari).


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici