Lagarde cere sprijinul SUA pentru creşterea resurselor financiare ale FMI

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a cerut Statelor Unite, într-un discurs la Washington, să susţină efortul instituţiei de creştere a resurselor sale financiare.

176 afișări
Imaginea articolului Lagarde cere sprijinul SUA pentru creşterea resurselor financiare ale FMI

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Suntem acolo pentru a ne servi membrii, inclusiv Statele Unite. Susţineţi-ne. A venit momentul ca naţiunile lumii să se unească din nou pentru a face faţă unei provocări economice majore, iar Statele Unite sunt un partener de prim rang", a afirmat Lagarde în discursul adresat în mare parte SUA, la adunarea anuală a agenţiei americane de presă AP.

Ea a făcut referire la tradiţia rurală americană, în care toţi vecinii se adună să construiască un hambar.

"Lecţia este simplă, o comunitate poate realiza ceea ce nu poate un individ şi toată lumea profită. Trebuie să ne gândim la resursele mondiale exact în aceşti termeni", a spus Lagarde.

Statele Unite au fost printre primele ţări care au contribuit în 2009 la triplarea resurselor de împrumut ale FMI, dar în prezent ezită să facă acest lucru.

SUA nu au ratificat încă o reformă care prevede dublarea capitalului Fondului, contribuţia americană urmând să fie de 63 de miliarde de dolari.

Autorităţile americane au afirmat încă de la sfârşitul anului trecut că nu susţin o nouă majorare a resurselor FMI. Acest fapt ar necesita votul Congresului, în care Camera Reprezentanţilor este dominată de republicani, care sunt sceptici faţă de utilitatea finanţării FMI.

Lagarde a făcut aceste remarci după ce ţările din zona euro au decis săptămâna trecută majorarea fondurilor de susţinere financiară a statelor îndatorate cu 700 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici