Lagarde: Datoriile publice ale ţărilor bogate se apropie de nivelul din al doilea Război Mondial. La ce procente ajung datoriile publice în 2012

Datoriile publice acumulate de ţările dezvoltate se apropie de nivelul din al doilea Război Mondial, a declarat, vineri, directorul general al FMI, Christine Lagarde, care a estimat că acest obstacol nu va putea fi depăşit decât prin adoptarea unor politici bugetare corecte.

509 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Datoriile publice ale ţărilor bogate se apropie de nivelul din al doilea Război Mondial. La ce procente ajung datoriile publice în 2012

Cristine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel mai mare obstacol în calea creşterii economice va fi, fără îndoială, moştenirea unor datorii publice imense, care ating în medie 110% din PIB în ţările dezvoltate, aproape de nivelul din timpul războiului", a afirmat Lagarde la reuniunea anuală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) de la Tokyo.

Potrivit estimărilor publicate în această săptămână de FMI, datoriile publice ale ţărilor dezvoltate vor depăşi 110% din PIB în acest an şi 113% din PIB în 2013.

Lagarde consideră că ritmul lent al creşterii economice face foarte dificilă diminuarea datoriilor, fiind necesară găsirea unui ritm adecvat de reducere a deficitelor bugetare.

"Este un drum lung, pentru care nu există soluţii rapide", a apreciat şefa FMI, cerând din nou reformarea sistemului financiar, care nu este încă mai sigur decât în momentul falimentului Lehman Brothers în 2008, declanşatorul crizei financiare mondiale. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici