Lagarde: FMI ar putea avea nevoie de resurse financiare suplimentare

Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea avea nevoie de resurse financiare suplimentare pentru a putea avea forţă suficientă să ajute statele care se confruntă cu dificultăţi privind balanţa de plăţi, a declarat, marţi, directorul general al FMI, Christine Lagarde.

163 afișări
Imaginea articolului Lagarde: FMI ar putea avea nevoie de resurse financiare suplimentare

Lagarde: FMI ar putea avea nevoie de resurse financiare suplimentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este foarte departe momentul în care vom fi probabil nevoiţi să analizăm această chestiune", a spus Lagarde.

Totodată, Lagarde a avertizat că intrarea SUA în încetare de plăţi sau retrogradarea ratingului statului american ar reprezenta "un eveniment foarte serios". Consecinţele unei astfel de situaţii nu s-ar opri la graniţele SUA şi s-ar întinde la nivel mondial, a spus directorul FMI.

Termenul limită până la care guvernul american mai are dreptul să se împrumute, 2 august, se apropie, dar congresmenii republicani şi democraţi au refuzat până în prezent să ajungă la un compromis pentru majorarea pragului de îndatorare, în prezent de 14.300 miliarde de dolari, şi în privinţa cheltuielilor publice şi a impozitelor.

Trezoreria a anunţat anterior că, dacă membrii Congresului nu votează ridicarea plafonului datoriei de stat până la 2 august, guvernul ar putea începe să efectueze plăţi în funcţie de priorităţi, neglijând unele obligaţii financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici