Lanţul de magazine care va începe procedurile de insolvenţă. A cedat la criza economică din cauza epidemiei de coronavirus

  • Grupul Neiman Marcus se pregăteşte să solicite protecţia împotriva falimentului în această săptămână
  • Este primul mare operator de magazine de îmbrăcăminte din SUA care a cedat la căderea economică din cauza epidemiei de coronavirus, au informat surse din cadrul companiei, potrivit Reuters.
93084 afișări
Imaginea articolului Lanţul de magazine care va începe procedurile de insolvenţă. A cedat la criza economică din cauza epidemiei de coronavirus

Lanţul de magazine care va începe procedurile de insolvenţă. A cedat la criza economică din cauza epidemiei de coronavirus

Compania cu sediul în Dallas a rămas cu puţine opţiuni după ce pandemia a forţat-o să închidă temporar toate cele 43 de locaţii, aproximativ 20 de magazine Last Call şi cele două magazine ale filialei sale Bergdorf Goodman din New York.

Neiman Marcus se află în ultimele etape de negociere a unui împrumut cu creditorii săi în valoare totală de sute de milioane de dolari, ceea ce ar susţine o parte din operaţiunile sale în timpul procedurii de faliment, potrivit surselor. De asemenea, şi-a concediat mulţi dintre cei aproximativ 14.000 de angajaţi.

Depunerea documentaţiei pentru faliment ar putea veni în câteva zile, deşi calendarul ar putea modificat, au spus sursele. Neiman Marcus a întârziat plata unor datorii de milioane de dolari săptămâna trecută, inclusiv una care i-a acordat companiei doar câteva zile pentru a evita o neplată.

Împrumuturile lui Neiman Marcus însumează aproximativ 4,8 miliarde de dolari, potrivit companiei de rating Standard & Poor's. O parte din această datorie este moştenirea achiziţiei efective de 6 miliarde de dolari în 2013 de către proprietarii săi, firma de capital privat Ares Management Corp şi Consiliul de Investiţii al Planului de Pensii Canada (CPPIB).

Sursă foto: Profimedia
 
Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Scandal cu bâte şi lopeţi la Săcele. Poliţia a făcut uz de arme
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici