Laptele e scump, deşi România e în topul producătorilor - VIDEO

Romania a ajuns într-un top zece al ţărilor producătoare de lapte, dar tot ea este ţara în care găsim la supermarket lapte mai scump decât în Elveţia sau Germania. Fermierii spun că nu la ei trebuie să căutam explicaţia.

85 afișări
Imaginea articolului Laptele e scump, deşi România e în topul producătorilor - VIDEO

Laptele e scump, deşi România e în topul producătorilor - VIDEO (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Produsul de pe raft ajunge să fie de trei sau chiar patru ori mai scump faţă de preţul de la crescătorie.
Într-un supermarket din Bucuresti un litru de lapte românesc costă între 3,7 şi 4,3 lei. Dar poate ajunge la 5 - 5,5 lei dacă vorbim de lapte eco sau bio.
Suprinzător, în acelaşi supermarket un litru de lapte adus însă din străinătate costă mai puţin decat cel românesc.
Fermierii spun că de la ei pleacă laptele cu 1 leu pe litru. Un preţ de producţie cu 25- 30% mai mic decat cel practicat de fermierii din Polonia, Slovacia sau Ungaria - ţări unde laptele este mai ieftin la supermarket decat în România.
Citeşte mai multe despre preţul laptelui in România pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici