Larry Kudlow: Impunerea de tarife vamale pe maşinile importate în SUA din UE, suspendată temporar

Consilierul economic principal de la Casa Albă, Larry Kudlow, a declarat vineri că o decizie a SUA cu privire la impunerea de tarife vamale suplimentare pe maşinile şi componentele auto importate din Uniunea Europeană este suspendată temporar pe fondul discuţiilor comerciale dintre cele două părţi.

181 afișări
Imaginea articolului Larry Kudlow: Impunerea de tarife vamale pe maşinile importate în SUA din UE, suspendată temporar

Sursa: Profimedia Images

"Cred că întreaga discuţie (despre tarife – n.red.) este pe pauză pentru moment cât timp încercăm să dezvoltăm cu bună-credinţă un efort în ceea ce priveşte posibilitatea unui acord comercial cu UE", a spus Kudlow într-un interviu, citat de Reuters.

Administraţia Trump a lansat în luna mai din 2018 o investigaţie cu privire la impactul maşinilor şi componentelor auto importate asupra securităţii naţionale. Ancheta administraţiei, finalizată între timp, a descoperit că unele autovehicule şi componente importate "slăbesc economia noastră internă" şi ar putea dăuna securităţii naţionale.

Administraţia americană a trecut peste un termen iniţial stabilit prin lege pentru luna noiembrie 2019, când SUA trebuia să ia o decizie finală cu privire la tarife, în contextul în care UE a arătat disponibilitate pentru discuţii, iar discuţiile pe un acord comercial cu China nu erau încă finalizate.

După semnarea pactului comercial parţial cu China însă, SUA şi-au mutat atenţia către UE, despre care preşedintele american Donald Trump spune că se "comportă mai rău cu noi pe comerţ decât China".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici