Lăzăroiu şi delegaţia FMI au discutat despre salarizare, pensii şi Codul asistenţei sociale

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat miercuri, după întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), că au fost discuţii generale despre aplicare Legii salarizării, anul viitor, despre implementarea noului sistem de pensii, dar şi despre Codul asistenţei sociale.

558 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu şi delegaţia FMI au discutat despre salarizare, pensii şi Codul asistenţei sociale

Lăzăroiu şi delegaţia FMI au discutat despre salarizare, pensii şi Codul asistenţei sociale (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Am avut discuţii generale despre aplicarea Legii salarizării anul viitor, am discutat despre modul în care a fost implementat noul sistem de pensii, dar cel mai mult am discutat despre Codul asistenţei sociale, care va fi în Parlament în toamna acestui an, şi am dat asigurări FMI-ului că ne vom concentra pe o focalizare cât mai bună a ajutoarelor pentru cei săraci", a declarat ministrul Muncii.

Sebastian Lăzăroiu a precizat că a comunicat reprezentanţilor FMI că se încercă eliminarea risipei din sistem, lucru care va începe de anul viitor printr-o strategie care vizează următorii trei ani.

"Încercăm încă de la anul să facem reduceri cât mai mari, în sensul de a nu mai cheltui atât de mulţi bani decât pentru oamenii care au într-adevăr nevoie", a mai spus ministrul Muncii.

Întrebat dacă urmează să mai fie daţi oameni afară, Sebastian Lăzăroiu a precizat că nu s-a discutat despre aşa ceva cu delegaţia FMI.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici