Leul se apreciază uşor, iar cursul a coborât spre 4,34 lei/euro

Moneda naţională s-a apreciat la începutul sesiunii interbancare, în linie cu valutele din regiune, după ce temerile privind Grecia s-au mai calmat, iar investitorii aşteaptă ca Fed să ofere, după şedinţa de miercuri, indicii pentru noi măsuri de susţinere a economiei SUA.

263 afișări
Imaginea articolului Leul se apreciază uşor, iar cursul a coborât spre 4,34 lei/euro

Leul se apreciază uşor, iar cursul a coborât spre 4,34 lei/euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax foto)

Primele transferuri de miercuri au fost operate la 4,3450 - 4,3470 lei/euro, uşor mai jos faţă de nivelul de marţi seara, de 4,3475 - 4,3500 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au continuat să coboare uşor, iar în jurul orei 10:20, schimburile se perfectau la 4,3390 - 4,3410 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau câştiguri de până la 1%, iar bursele europene au deschis de asemenea în creştere, aşteptările privind noi măsuri din partea Fed au avut un impact mai puternic decât temerile declanşate de Grecia privind amplificarea datoriilor suverane din zona euro.

BNR a publicat marţi o referinţă de 4,3435 lei/euro, cel mai înalt nivel din ultimele două săptămâni.

Leul s-a depreciat mai accentuat în raport cu moneda americană, iar referinţa a urcat cu 8,23 bani, de la 3,0889 lei/dolar la 3,1712 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, paritatea este cu 1,97 bani mai mare, de 3,5645 lei/franc, de la 3,5448 lei/franc.

Dobânzile practicate dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele cu scadenţă la o zi se situau la 5,25 - 5,75%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici